full_moon_party

Det sägs att den första festen i fullmånens sken på Haad Rin-stranden i Koh Phagnan började som ett födelsedagskalas 1987 eller 1988. Sedan dess har den en gång blygsamma festen växt till den internationella dansfestival det är idag. Varje månad samlas upp till 30000 dansande och festande människor på stranden för att fira den enastående vackra fullmånen. Festen startar redan i solnedgången och blir sedan alltmer uppsluppen ju längre kvällen lider.

Fyrverkerier och eldslukare tävlar med fullmånen om att lysa upp den varma, tropiska natten. Under kvällen och natten spelar en mängd DJs dansmusik medan akrobater, jonglörer och andra underhållare visar upp sina konster för festdeltagarna. När dansen har tagit ut sin rätt finns mat och dryck att köpa av försäljare på plats, och för den som behöver svalka sig är vattenbrynet bara några steg bort.

Festerna som hålls under fullmånen har visat sig vara så populära och framgångsrika att det numer hålls fester i halvmånens sken också.

Veckan innan Full Moon Party hålls vid två tillfällen The Jungle Experience, som är en mer lågmäld tilldragelse, i regnskogen vid Baan Tai. Även här spelar internationella namn dansmusik för gästerna. Festen hålls i en blomsterträdgård som en flod rinner igenom. Området är dekorerat med uv-utsmyckningar och ljus och lasrar. Gästerna har gott om platser att sätta sig ner och vila på när fötterna tröttnat på dansandet.