Boende på Koh Pha Ngan finns på en mängd olika nivåer, med något som passar nästan alla smaker. Ön har moderniserat från den tiden då alla hyddor var tillverkade av bambu och gräs, och den enda västerländska maten på menyn var pannkaka med bananer. Koh Pha Ngans växande popularitet har gett ett bredare utbud av turister till dess stränder, äventyrsresenärer trängs med paketetrese-turister från Samui.

För att tillgodose detta bredare spektrum av smaker har man på orterna moderniserat sina rum, ökat faciliteterna och erbjuder nu en större mångfald av rätter på menyn, men allt till billiga Pha Ngan priser. Resorterna har anpassats för att införliva A / C, varmt vatten och andra saker som tidigare besökare bara kunnat drömma om men inte kunde ha. Standarden för boende på ön har ökat drastiskt under de senaste åren och de flesta gammeldags 80 till 100 Baht hyddor har ersatts med 250 500 Baht. Rum med fläkt och rum med A / C kan hittas på de flesta orter för 800 Baht och uppåt.

Koh Pha Ngan har fortfarande kvar sin tillbakalutade stämning och ett rustikt öde ö boende, och nästan alla boende har fortfarande vänliga, familjeägda bungalow verksamheter. Lokalbefolkningen älskar platsen ännu mer än sina gäster, därför har de flesta av moderniseringarna gjorts smakfullt, för att smälta in i den underbara naturen.

En av de bästa sakerna med den här ön är de stora skillnader mellan olika ställen att bo på. Med strandens bungalows, stugor i den öde regnskogen, stränder att campa på och lyxiga resorts på högre höjd är alla smaker tillgodosedda. Den känslan du letar efter kan du hitta här, du kan festa hårt i Had Rin, titta på koraller som växer i havet från din hängmatta eller så kan du bo på Than Sadet National Park och kolla in den jättelika varanen. På grund av den stora geografiska skillnader som ön har att erbjuda, har varje strand sin egen individuella egenskap och attribut, vilket leder till en annan känsla på varje strand och var och en får sin egen identitet.