Det finns ett utmärkt urval av restauranger på Koh Phangan, särskilt i Thongsala och Haad Rin.

Thongsala har traditionella thailändska fisk- och skaldjursrestauranger, currystånd och bra mat som serveras direkt från gatuköken, en mängd västerländska restauranger som italienska, engelska, franska och japanska och även vietnamesiska restauranger. De flesta finns antingen vid den stora korsningen (100m från rondellen) eller direkt på stranden. Marknaderna runt de vanliga närbutikerna har bland den bästa gatuköks maten.

Haad Rin har den mest kosmopolitiska blandningen av restauranger på Koh Phangan, med ett brett utbud av olika smaker alla inom gångavstånd från varandra. Det finns skaldjur BBQs på stranden, italienska, mexikanska, israeliska, skandinaviska, marockanska restauranger, det serveras Medelhavsmat, Tapas, indiska specialiteter och många fler olika typer av mat samt de traditionella thailändska restauranger och gatustånd. Bara strosa runt i staden och ta det du tycker om.
Letar du efter färsk fisk och skaldjur? Chaloklum byn är Koh Phangan största fiskehamn och har en mängd billiga fisk och skaldjur restauranger som serverar färska delikatesser såsom lokalt fångad bläckfisk. De flesta av restaurangerna finns längs vattnet med utsikt över piren och fiskebåtar där du kan se på när den dagliga fångsten köpts in.

Missa dock inte följande: det finns en grupp med traditionella fiskrestauranger runt hamnen på Baan Tai, flera läckra barer, kaféer och ett nytt bageri, alla inom gångavstånd.