De största riskerna på Koh Phangan löper man vanligen i trafiken. Vägarna är inte i bästa skick, och trafiken är långt mer oförutsägbar än den man generellt sett är van vid från svenska vägar. Var alltid försiktig om du beger dig ut i trafiken, då thailändska vägar är väldigt mycket mer olycksdrabbade än de i Sverige. Det bekvämaste sättet att ta sig runt är, förutom taxi, att hyra en motorcykel. Det innebär dock att man naturligtvis är mer oskyddad än i en bil, och därför bör vara extra uppmärksam och försiktig. Bär alltid hjälm (något thailändsk lag ändå föreskriver) och kör aldrig efter att du druckit.

På tal om alkohol är det såklart lämpligt att försöka vara lite extra på sin vakt när man är ute och festar. Berusade människor är givetvis en enklare måltavla för exempelvis tjuvar, så att tappa omdömet helt och hållet är inte en jättebra idé. Rapporter finns om folk som fått spetsade drinkar och sedan råkat illa ut, så ta inte emot drinkar av främlingar. Att vingla omkring på egen hand är inte heller att rekommendera. Detta gäller i ännu större utsträckning på de olika strandfesterna, som exempelvis Full Moon Party där både droger, och en och annan tvivelaktig typ står att finna.

Utöver tidigare nämnda exempel är det bästa sättet att skydda sig själv på att använda sig av sunt förnuft och vara lite uppmärksam på sina omgivningar. I Thailand såväl som på andra platser världen om som drar till sig stora skaror turister finns det oärliga människor som söker sko sig på dem, vare sig det rör sig om ficktjuvar, lurendrejare eller folk med värre avsikter. Tänk dig bara för, var lite uppmärksam och försiktig så går det utmärkt att ha en fantastisk semester på Koh Phagnan.