Wat Pho
Upphettat vatten med citrongräs filtreras i bastun för att få kroppen att koppla av. Citrongräset och andra örter är väldigt bra för kroppen, exempelvis för husen och för kolesterolen.

Phaeng Waterfall National Park
Här ligger ett av öns största vattenfall, Phaeng. För att nå vattenfallet krävs det en liten bergspromenad, men när du väl kommit fram till vattenfallet är det värt varenda minut. Skönt att ta ett svalkande dopp i vattenfallets pool innan det är dags att fortsätta cirka 200 meter till för att nå en viewpoint med en fantastisk utsikt.

Kinesiska templet
Det kinesiska templet på Koh Phangan har stått där sedan 1992 och finns på vägen mot Ao Chaloklum från Thong Sala. Det var en kvinna vid namn Ms Malawan som såg till att templet byggdes, efter att hon i en dröm blivit tillsagd av Buddha att bygga detta för folket.

Thaan Sadet Waterfall
Flera thailändska kungligheter har under de senaste 100 åren har besökt platsen för att rista in sina namn i bergen. Vägarna hit är inte de bästa så det kan vara lite krångligt att nå fram. Precis som vid Phaeng Waterfall kan du ta dig ett svalkande dopp i vattenfallspoolen innan det bär av mot andra äventyr i värmen!

Khao Ra
Det högsta berget på Koh Phangan och det är en bit uppför du måste promenera för att nå vutsikten. Fortsätter du hela vägen upp befinner du dig på 630 meters höjd där ni kan se ut över ön för en fantastisk utsikt över stränderna och havet.

Wat Phu Khao Noi
Wat Phu Khao Noi är det äldsta som ligger nära staden Thong Sala. Templet ligger uppe på ett litet berg har det fått namnet Wat Phu Khao Noi som helt enkelt betyder ”templet på det lilla berget”. När du tagit dig upp till templet får du inte bara se ett tempel med en lång historia utan även avnjuta den häftiga utsikten över ön härifrån.

Elefant Trekking
På många ställen i Thailand kan du uppleva en djungelpromenad från elefantryggen. Uppe vid Ao Chaloklum kan hela familjen mata elefanterna med bananer innan promenaden på elefanterna börjar sin bana genom djungeln. Turen tar cirka en timme.

Snorkling
Vid Koh Phangan är snorklingen bäst vid västkusten och och även delvis på den norra kusten vid Haad Khom.

Thai Boxning
I Thailand är Thaiboxning, eller Muay Thai som det heter, väldigt populärt. På Koh Phangan kan du både titta på och träna thaiboxning. Det finns tre arenor i Thongsala och även en i Haad Rin. Det åker runt bilar vid stränderna som berättar om kvällens matcher i högtalarna, så är du intresserad av att gå dit bör du hålla ögonen och öronen öppna efter dessa bilar.

Smyckestillverkning
I Thong Sala kan du lära dig hur du gör dina egna smycken i äkta silver. Här kan du under 1-3 dagar lära dig de tekniker som krävs för att skapa smycken, som du sedan får behålla och visa upp hemma i Sverige. Dessa kurser passar alla, oavsett om du testat smyckestillverkning tidigare eller inte.

Thailändska matkurser
Om du vill ta med dig någonting annat hem till Sverige från Thailand än souvenirer kan du gå en kurs i thailändsk matlagning. Lär dig grunderna i matlagningen samt lära dig några typiska thailändska maträtter som du kan imponera på vänner med över en middag hemma i Sverige.