Muay Thai, i Sverige mer känt som Thaiboxning, är en thailändsk kampsport som innefattar slag, sparkar, armbågar, knän och kast. På Koh Phangan finns ett flertal gym som låter dig prova på hur det är att träna Muay Thai. Träningen är inte av det lättare slaget, men passar bra för de som vill lära sig i självförsvarssyfte, gå ner i vikt eller bli starkare och smidigare.

kobra-muay-thai

Kobra Muay Thai erbjuder personlig träning med erkänt duktiga tränare, och även en chans för elever att gå en riktig match i stadion. Kobra Muay Thai erbjuder en rad olika träningsscheman, där det hårdaste innebär två stycken pass om dagen.

Är man inte intresserad av att själv prova på träning utan nöjer sig med att se andra tävla så håller Kobra även galor där atleter från hela världen möts i ringen.

Kobra Muay Thai erbjuder de som kommer för att träna boende genom ett samarbete med Charm Beach.

training-image

Diamond Muay Thai är ett annat populärt Muay Thai-tempel som ligger nära stranden i utkanten av Thongsala. Alla som är intresserade av träning är välkomna, oavsett deras tidigare kunskaper i sporten. Många av Thailands bästa thaiboxare tränar på Diamond, som även samlar talanger från många andra delar av världen. Om ditt primära skäl att åka till Koh Phagnan är att träna Muay Thai har Diamond samarbeten med flera hotell där elever kan bo till reducerat pris.

www-chorenritmuaythai

I Thong Sala ligger Chorenrit Muay Thai & Fitness Gym. De erbjuder också flera olika varianter av träning och program. De mest hängivna kan träna två pass om dagen, men även de som vill träna i lugnare tempo är välkomna. Sex timmars träning om dagen kan vara lite i överkant även för de som desperat vill komma i form, men möjligheten finns. Boende går att arrangera genom Chorenrit Muay Thai.