Runt hela Ko Phangan löper stigar för den som vill ge sig ut på vandring för att avnjuta den makalöst vackra thailändska naturen. De flesta vandringslederna löper längs öns östra kust, och binder samman små skyddade vikar med djungel, berg och stränder.

Några av de intressantare vandringslederna går genom Than Sadet-Ko Pha Ngan National Park. Parken är döpt efter floden som rinner igenom parken, nedför Berget Khao Ra som är den högsta platsen på Koh Pagnan med sin 727 meter höga topp. Under flodens 2,5 kilometer långa färd från källan till Than Sadet Bay bildar den en mängd naturliga dammar och vattenfall, däribland det högsta på Ko Phangan. Att vandra i parken kan vara lite av en fysisk utmaning i och med höjdskillnaderna och terrängen, men naturupplevelsen är väl värd det. Vägen som leder till nationalparken är i mycket dåligt skick, varför det kan bli svårt att nå hela vägen fram med hjälp av fordon.

Från den lilla byn Chaloklums västra del leder en skogsväg till stranden Haad Khom. Därifrån leder en liten stig kraftig uppåt mot Bottle Beach.

Mellan Haad Rin och Haad Tien löper en annan populär vandringsled. Turen tar cirka två timmar. Den första delen leder främst uppåt, och kan vara ganska krävande, men väl uppe på bergets topp bjuds man på en fantastisk utsikt över Haad Rin och Koh Samui. Från toppen går vandringen vidare mot Haad Yuans strand för att slutligen nå Haad Tien.